Wij zijn Cornelis

Cornelis staat voor lachen, leven en genieten van de kleine dingen.

Een warm welkom in het ‘central district’ van Rotterdam met rijke geuren van Bourgondische vis- & vleesgerechten, diverse speciaal bieren én prachtig geselecteerde wijnen. Schuif aan voor een rijk diner in Cornelis’ sfeervolle Kitchen of bezoek Cornelis’ Bar en geniet van het ‘shared dining’ concept met kleinere hapjes om te delen. Dansen? Ook daar is Cornelis niet vies van. Gedurende het weekend zorgt hij voor het perfecte sfeertje met de tunes van de betere Rotterdamse DJ’s.


Wie is Cornelis?

Cornelis heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met een geheel eigen gevoel voor sfeer en stijl serveert hij de mooiste Bourgondische gerechten gecombineerd met volle wijnen en verfrissende speciaal bieren. Geen ingewikkeld menu, gewoon de mooiste stukken vlees en vis van de best geselecteerde leveranciers, dat dan weer wel. Perfect gebakken en gepareerd voor alle ‘bon vivants’ die Cornelis graag bezoeken.

Cornelis nodigt je uit voor een bezoek aan het stijlvolle restaurant, de uitnodigende bar én vergeet de afsluiter op de dansvloer niet in de weekenden.

IJsbrandt Wilbrennick
“Cornelis is een echte levensgenieter. Een man die de gave heeft om je aan het lachen te maken.”

Geschiedenis van restaurant Cornelis

Het verhaal van Cornelis

Het begon allemaal ruim 100 jaar geleden. Toen de Coolsingel nog echt een singel was waar het water rustig door heen kabbelde. Goed gestemde Rotterdammers flaneerden langs de grachten nabij het Stadhuis, op zoek naar een fijne plek om hun vrije tijd te besteden. Ruim 100 jaar geleden was het Cornelis Sr. die de Rotterdammers lokte met verse vazen pils, mooie wijnen en een stevige pot stovend vlees. Een avond vol entertainment op het hoekje van de Coolsingel. Je kon bij hem aanschuiven voor een goed gesprek, een aangename borrel of een honger stillende hap. Een mix van ambtenaren en Rotterdamse werklui kwamen er samen om te eten, drinken en genieten. Zoals het hoort.

Nu, 100 jaar later is Cornelis herrezen uit zijn winterslaap. De klok is teruggedraaid en wij nemen zijn functie van toen barmhartig serieus. Met een hoog staaltje gastheerschap laten onze medewerkers, barkeepers en chef koks Cornelis zijn erfgoed herleven. Zeven dagen per week, tijdens de lunch, borrel en diner.